home

 

New York & Pitorescul estului canadian

 

1 MAI LA NEW YORK si

CROAZIERA DE PASTE in NOVA SCOTIA

 

New York - Newport / Rhode Island - Boston - Portland / Maine - Saint John / New Brunswick - Halifax

 

O invitatie intr-o vacanta de neuitat de PASTE, care va incepe in Statele Unite unde vom vizita spectaculosul New York, de unde vom porni la bordul elegantului vas MSC Meraviglia intr-o croaziera inedita, spre frumosul oras Boston, leaganul Americii moderne, vom continua cu Nova Scotia, prilej de a ne lasa fermecati de mirajul unor locuri mai putin cunoscute, de splendoarea peisajelor intalnite, de plimbari prin natura salbatica insotite de legendele cu indieni. Toate acestea reprezinta o frumoasa ocazie ca intr-o singura calatorie sa putem ajunge in atat de multe locuri care ne asteapta sa le descoperim.

 

Perioada:  01.05 - 13.05.2024

 

Ziua 1 / 01.05.2024:  Bucuresti - Amsterdam - New York  

intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda, la ora 12:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1374 (13:55 / 15:55), de unde vom pleca cu zborul KL 643 (17:40 / 19:15) spre New York, unde odata sositi, vom fi transferati pentru cazare in Manhattan la Hotel Aliz Times Square 4* (sau similar 4*).

 

Ziua 2 / 02.05.2024:  New York (panoramic Downtown si Uptown,  Chinatown si Little Italy)

Mic dejun. impreuna cu ghidul local vom porni intr-un tur panoramic al orasului New York, din Downtown in Uptown, prilej cu care vom vedea cele mai reprezentative obiective turistice, printre care Empire State Building, cea mai inalta cladire din New York, Times Square, unul dintre locurile in care ne vom convinge ca orasul parca nu doarme niciodata, un loc plin de viata, cunoscut pentru reclamele imense dar si pentru numeroasele teatre si cinematografe de pe Broadway, celebra arena Madison Square Garden, Greenwich Village, cartierul boem al artistilor americani, emblematicul Central Park, Cladirea Flatiron, una dintre primele cladiri din lume in care s-a folosit otelul deschizandu-se astfel era zgarie-norilor, vestitul Rockefeller Center care gazduieste 19 cladiri comerciale, Radio City Music Hall, unde au loc concerte si spectacole celebre, centrul financiar Wall Street, New York Public Library, impresionanta biblioteca publica a orasului, Carnegie Hall, prima mare sala de concerte din New York, Sediul Natiunilor Unite, Bryant Park, unde au loc celebre prezentari de moda primavara si toamna, iar vara se pot viziona gratuit filme clasice, Union Square, locul obisnuit al oratorilor locali, Lincoln Center, complex dedicat diferitelor arte interpretative, Chelsea si Districtul Garment. Dupa-amiaza, optional puteti face o incursiune pietonala prin alte cartiere pitoresti din Manhattan, prilej de a descoperi personalitatea si farmecul propriu al acestora. Veti putea vedea cel mai mare si mai colorat cartier etnic din New York, Chinatown, locul in care s-au stabilit la inceputul sec. al XX-lea asiaticii veniti din California, care s-a dezvoltat atat de repede incat a invadat Little Italy din vecinatate si Lower East side. Desi mica si "strivita" de Chinatown, veti vedea ca Little Italy, locul in care au locuit italienii care au venit aici in sec. al XIX-lea, este astazi "ocupata" de o comunitate mica dar foarte unita, fiind un loc fermecator, cu restaurante de moda veche, unde atmosfera latina este dominanta. Cazare in Manhattan la Hotel Aliz Times Square 4* (sau similar 4*).

 

Ziua 3 / 03.05.2024:  New York

Mic dejun. Pentru ca ne-am facut o imagine de ansamblu a New York-ului, dimineata veti putea opta pentru o vizita intr-unul dintre faimoasele muzee ale orasului, precum Muzeul Metropolitan de Arta, Muzeul de Arta Moderna - MoMA, Muzeul Guggenheim sau Muzeul de Arta Naturala. Dupa-amiaza, impreuna cu insotitorul de grup veti putea traversa (optional) cu ferry-boat-ul pentru a vedea indeaproape cel mai cunoscut reper al New York-ului, Statuia Libertatii situata pe insula Ellis. Aceasta a fost amplasata in anul 1886 la intrarea in portul de pe insula cu scopul de a transmite calatorilor sositi salutul de bun venit pe pamant american. Statuia este un cadou al Frantei facut Statelor Unite ale Americii cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la castigarea independentei si inaugurata de presedintele Grover Cleveland la 28 octombrie 1886. Veti avea apoi timp liber pentru cumparaturi la Macy's, cel mai mare magazin din lume vestit pentru scarile rulante din lemn care sunt functionale si astazi, sau la Century 21, cel mai bun magazin cu haine de designer la reducere, pentru ca New York-ul este recunoscut ca fiind una dintre cele mai bune destinatii pentru cumparaturi. Chiar daca nu veti cumpara nimic, veti putea admira produsele din vitrinele frumos decorate, ceea ce in acest oras este o activitate in sine. Seara veti putea admira reclamele luminoase din Times Square, va veti putea bucura de fantastica panorama a orasului, cu toate luminile sale stralucitoare, de la ultimul etaj al cladirii Empire State Building sau din Rockefeller Center. De asemenea, veti putea participa la unul dintre numeroasele spectacole de pe Broadway (pretul biletelor variaza in functie de spectacol). Cazare in Manhattan la Hotel Aliz Times Square 4* (sau similar 4*).

 

Ziua 4 / 04.05.2024:  New York

Mic dejun. in prima parte a zilei veti avea timp liber pentru a va bucura de farmecul orasului. Veti putea face o plimbare in extremitatea sudica a Manhattan-ului, mergand prin districtul financiar, ajungand in Seaport si in Battery Park. Capatul insulei Manhattan a fost protejat din cele mai vechi timpuri de o baterie de tunuri care acoperea zona portului. in anul 1807 a fost ridicat aici un fort in care astazi sunt expuse diorame cu istoria New York-ului. in continuare veti putea admira Custom House, o superba cladire Beaux Arts, dupa care veti putea vedea Bowling Green, primul parc al orasului si Fraunces Tavern, cladirea de unde George Washington si-a luat ramas bun de la trupele sale dupa Razboiul de independenta. Plimbarea va putea continua pe Wall Street, una dintre cele mai renumite strazi ale orasului si ale lumii, presarata cu cladiri istorice printre care Trinity Church, in al carui cimitir este inmormantat Alexander Hamilton, Bursa din New York si Federal Hall, locul unde in anul 1789 George Washington a depus juramantul ca Presedinte. Veti putea vedea cladirea Primariei si Woolworth Building, zgarie-norul din anul 1913 al carui design a ramas neegalat pana astazi, dupa care veti putea vedea Ground Zero, locul unde se ridicau in trecut Turnurile Gemene si Memorialul care a fost inaugurat la 10 ani de la atacul din 11 septembrie 2001 dar si One World Trade Center, cea mai inalta cladire din emisfera vestica. Vom fi transferati apoi in port pentru formalitatile de imbarcare pe vasul de croaziera MSC Meraviglia. Vasul va ridica ancora la ora 17:00 pentru a-si incepe navigarea intr-o fascinanta croaziera in care, timp de o saptamana, vom avea ocazia sa admiram frumusetile peisajelor din Nova Scotia, ne vom lasa captivati de privelistea deosebita oferita de golfurile salbatice si ne vom rasfata la bordul vasului, bucurandu-ne de toate serviciile si facilitatile specifice unei croaziere. Cina si cazare la bordul vasului de croaziera.

 

Ziua 5 / 05.05.2024:  Newport / Rhode Island

PASTE fericit! Dimineata la ora 10:30 vom ajunge in Newport / Rhode Island, celebru pentru vilele magnifice din Epoca de Aur construite de elita sociala si financiara de aici. Va recomandam sa vizitati conacul The Breakers al familiei Vanderbilt, cea mai grandioasa dintre "casutele de vara" din Newport, un adevarat palat renascentist italian avand 70 de camere. Puteti sa vizitati in continuare Marble House, inspirata de Petit Trianon din Versailles, care are o frumoasa gradina in care se afla o Casa de ceai in chinezesc, dupa care veti putea explora The Elms, creat dupa castelul francez Chateau d'Asnieres de la jumatatea sec. al XVIII-lea din afara Parisului. Vasul de croaziera va parasi portul la ora 15:00. Pensiune completa si cazare la bordul vasului.

 

Ziua 6 / 06.05.2024:  Boston

Vasul de croaziera va ajunge la ora 07:00 in Boston care acum aprox. 400 de ani se infiinta ca o capitala a primei colonii de puritani veniti din Anglia in Massachusetts Bay, devenind peste ani cel mai mare oras si capitala statului Massachusetts. Bostonul este supranumit si leaganul Americii moderne, in special datorita faptului ca aici se gasesc cele mai prestigioase universitati din lume dar si cele mai moderne cladiri care impanzesc orasul de la un capat la celalalt. Se spune ca Bostonul este unul dintre cele mai frumoase orase din State, unul dintre orasele in care oricine si-ar dori sa traiasca. Va recomandam o excursie optionala dedicata exclusiv grupului  in care, insotiti de ghidul local, vom face un tur panoramic de oras care va include zona istorica a orasului cu Freedom Trail, "poteca" de caramida rosie de aprox. 4 km, care strabate cartierele orasului legate de istoria Revolutiei Americane, Harvard, cea mai veche universitate din SUA, Piata Copley si gradinile publice Boston Common, vechiul cartier Beacon Hill construit in stil englezesc, Back Bay, un alt cunoscut cartier construit in stil victorian, Trinity Church, una dintre cele mai frumoase catedrale din SUA, Old State House, fostul sediu al Adunarii legislative din Massachusetts, Quincy Market, simbolul orasului Boston, care in sec. al XIX-lea era una dintre cele mai mari piete din SUA, Cambridge Common, parcul in care se plimbau studentii de la Harvard si Fanueil Hall, locul de intalnire al luptatorilor pentru independenta de sub dominatia Coroanei Britanice precum Samuel Adams si James Otis. Dupa-amiaza, timp liber pentru vizite si activitati individuale. Vasul de croaziera va pleca din port la ora 22:00. Pensiune completa si cazare la bord.

 

Ziua 7 / 07.05.2024:  Portland / Maine

Vasul va ancora la ora 10:30 in Portland, orasel pitoresc din statul american Maine cunoscut pentru zona costiera, mancarea exceptionala si fabricile de bere. Chiar daca Portland in sine nu are nicun far, zona este cunoscuta pentru aceste constructii esentiale pentru o buna navigare. Portland Head Light, aflat in Parcul Fort Williems din Cape Elisabeth, a fost construit in urma cu peste 200 de ani, devenind functional in 1791. silueta turnului inalt de 92 de metri este considerata un reper al acestui tip de arhitectura. O alta posibilitate a de va petrece timpul liber este sa achizitionati o excursie optionala in care sa admirati de aproape bogata viata marina cum ar fi focile dar mai ales homarii, delicatesa foarte cunoscuta pentru aceasta zona. Navigarea se va relua la ora 19:00. Pensiune completa si cazare la bord.  

 

Ziua 8 / 08.05.2024:  Saint John / New Brunswick

Vasul va ancora la ora 07:00 in Saint John, orasel pitoresc din New Brunswick unde veti putea descoperi Saint John City Market, o piata emblematica ce dateaza din 1870, fiind cea mai veche piata din Canada si frumosul parc Rockwood situat in inima orasului Saint John. Veti putea continua explorarea orasului cu Reversing Falls Rapids, Irving House, Red Rose Tea House, City Gardens si istoricul Fort Howe. La final va recomandam Turnul Martello Carleton de unde veti putea admira de la inaltime orasul si portul. Vasul de croaziera va ramane in port pana la ora 22:30. Pensiune completa si cazare la bord.

 

Ziua 9 / 09.05.2024Navigare

Vom petrece o zi relaxanta navigand spre Halifax. Ne vom bucura de facilitatile vaporului de lux, cum ar fi: piscine, jacuzzi, centru de fitness, sauna, saloane de masaj, biblioteca, casino, restaurante, artere comerciale si numeroase baruri. Seara ne vor astepta diverse spectacole de teatru, animatie si muzica live. Pensiune completa si cazare la bord. 

 

Ziua 10 / 10.05.2024:  Halifax  

La ora 06:00 vom ajunge in Halifax, capitala provinciei Nova Scotia si totodata cel mai mare oras canadian situat pe tarmul Atlanticului. Pozitia sa strategica l-a facut sa devina un punct important prin care emigrantii europeni au intrat in Canada. Halifax este unul dintre cele mai mari porturi naturale din lume fiind intemeiat de catre britanici in anul 1749 pe locul in care se afla o asezare a populatiei Mi'kmaq. Portul natural a dus la sosirea multor comercianti care au adus prosperitate zonei. simbolul orasului este Fortul George, situat pe Colina Citadelei, de unde se vede intregul port. O alta atractie a orasului este Docul 21, o zona asemanatoare insulei Ellis din New York, cladire istorica asezata pe faleza, pe unde au intrat in Canada milioane de emigranti. Tot in zona falezei se gaseste si Muzeul maritim al Atlanticului unde pot fi admirate obiecte recuperate de pe Titanic precum si expozitii legate de zonele maritime ale Canadei si de cel de-al Doilea Razboi Mondial. in Halifax veti putea vedea Biserica St. Paul, cea mai veche biserica anglicana din tara, construita in anul 1750, precum si Galeria de Arta a Novei Scotia, cu expozitii de arta populara, arta suprarealista si arta aborigenilor. Puteti opta pentru excursii optionale oferite de vasul de croaziera sau puteti explora Halifaxul pe cont propriu pana la ora 19:00 cand vasul isi va relua navigarea. Pensiune completa si cazare la bord.

 

Ziua 11 / 11.05.2024:  Navigare

O noua zi de navigare, in care va sfatuim sa nu ratati un tur ghidat al vasului de croaziera, ocazie cu care veti putea face cunostinta cu capitanul vasului, veti cunoaste indeaproape camera de comanda a motoarelor, centrul medical, bucataria, curatatoria si nu in ultimul rand, puntea de comanda. De asemenea, va vor astepta numeroase activitati de petrecere a timpului printre care si degustari de vin sau demonstratii culinare, care va vor invata cum sa preparati diverse specialitati servite la bord. Pensiune completa si cazare la bord. 

 

Ziua 12 / 12.05.2024:  New York City (Brooklyn) - Amsterdam

Mic dejun. Dimineata vom ajunge in New York City (Brooklyn). Dupa formalitatile de debarcare de pe vasul de croaziera ne vom intalni cu ghidul local alaturi de care vom putea explora Brooklynul, al doilea district al New Yorkului ca suprafata si primul ca numar de locuitori, oras de sine statator pana in anul 1898, cand a fost anexat la New York. Datorita industriei infloritoare si pozitiei sale pitoresti, acesta a fost preferat de emigranti, motiv pentru care aici traiesc peste 90 de grupuri etnice de irlandezi, polonezi, evrei, italieni, rusi, asiatici, latino-americani si africani. Ne vom indrepta spre Brooklyn Bridge Park, unde de pe promenada malului East River vom putea surprinde privelisti unice asupra Manhattanului si a Statuii Libertatii, dar si a siluetei legendare a Podului Brooklin, remarcabila realizarea inginereasca. Vom ajunge apoi in Brooklyn Heights, o zona in care atmosfera de secol XIX s-a pastrat datorita cladirilor din caramida construite in stil Federal, cu strazi pitoresti, indragite de scriitori si pictori renumiti. in zona a locuit Truman Capote care a scris "Mic dejun la Tiffany" si "Cu sange rece", iar Arthur Miller, un alt scriitor celebru ale carui piese s-au jucat cu mare succes de public pe celebrul bulevard Broadway si care a fost casatorit cu actrita Marilyn Monroe, a detinut un imobil in zona. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania Delta Airlines, zbor DL 046 (16:35 / 06:00).

 

Ziua 13 / 13.05.2024Amsterdam - Bucuresti

Sosire la Amsterdam la ora 06:00, de unde se va pleca spre Bucuresti cu compania KLM, zbor KL 1373 (09:30 / 13:10).

 

TARIF I:   3290 EURO / loc in camera dubla si cabina interioara       

 

TARIF II:  3470 EURO / loc in camera dubla si cabina cu hublou  

   

TARIF III:  3730 EURO / loc in camera dubla si cabina cu balcon      

 

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 20 turisti; pentru un grup mai mic de turisti, tariful se va recalcula)

 

Suplimentul pentru cabina cu balcon sau cabina single se calculeaza la cerere in functie de disponibilitatea cabinelor de pe vasul de croaziera

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Amsterdam - New York si retur cu companiile KLM si Delta Airlines

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 4 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 4* si 3*

- 7 nopti cazare cu pensiune completa, pe vasul de croaziera MSC Meraviglia al companiei MSC Cruises

- activitati de recreere pe vas: piscine, teatru, discoteca, biblioteca

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- tur panoramic de oras cu ghid local in New York

- tur panoramic si pietonal in Brooklyn cu ghid local

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi, in cazul in care se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacsisuri: 30 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- taxe pentru servicii la bord: 16 usd/zi/pers. (vor fi achitate direct de catre turisti la sfarsitul croazierei odata cu celelalte cheltuieli optionale de pe vas)

- excursiile optionale organizate numai pentru grupul nostru care se rezerva si se achita din tara, se pot realiza cu un numar minim de 15 de participanti, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local:

- excursie in Boston cu insotitorul de grup si ghid local: aprox. 110 euro/pers.

- taxa de viza pentru SUA (160 usd/pers. pentru SUA - taxe care pot fi modificate de catre Consulat)

- taxa de viza ETA pentru Canada: 10 usd/pers.

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, inCLUsiV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

NOTA:

- itinerarul poate fi modificat de catre compania de croaziera independent de vointa . Modificarea itinerarului nu poate constitui motiv pentru anularea rezervarii de catre turisti

- alocarea cabinelor se va face in ordinea efectuarii inscrierilor si in limita disponibilitatii

- taxele de port pot fi modificate de catre autoritatea portuara

- toate cabinele sunt dotate cu o baie privata (cu cabina de dus si toaleta), aer conditionat, televizor cu satelit, linie directa de telefon pentru apeluri pe nava, minibar, mic seif si uscator de par

- pentru mai multe informatii legate de flota MSC Cruises, descrierea cabinelor, facilitatilor, etc., va rugam sa consultati site-ul oficial al companiei www.msccruises.com  

 

ACTE si CONDITII NECESARE APLICARII PENTRU VIZA:

SUA: pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din calatorie / extras de cont personal cu minim 2000 usd / 1 fotografie color 5/5 cm pe fond alb / adeverinta de la locul de munca cu precizarea functiei si a salariului sau talon de pensie, dupa caz / copii ale actelor de proprietate (casa, masina, teren etc.) / in cazul patronilor de firma, copie dupa actele societatii si ultimul bilant contabil / copie carte de identitate / pentru copii, copie certificat de nastere / pentru persoanele casatorite, copie a certificatului de casatorie / prezenta personala la Consulatul SUA, in vederea sustinerii unui interviu (la data si ora comunicate de agentie)

Agentia isi rezerva dreptul de a face o selectie preliminara a persoanelor care se inscriu in acest program in functie de actele prezentate. Termen limita pentru transmiterea documentelor: 7 saptamani inaintea plecarii

NOTA:
IN CAZUL NEOBTINERII VIZEI se aplica penalizarile stipulate in "Conditiile de retragere" aferente zilei in care se sustine interviul. De asemenea, taxele de viza si programare (achitate direct de turist la banca) nu se ramburseaza.

CONDITIE SPECIALA in CAZUL RETRAGERII DUPA OBTINEREA VIZEI: penalizare integrala.

 

IMPORTANT !!!

Documente necesare: pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei (nu se accepta pasaport temporar)

O persoana sub 21 de ani nu poate sa rezerve o cabina in croaziera sau sa ocupe singura o cabina, cu exceptia cazului in care este insotita de un parinte, tutore sau o persoana care a implinit deja varsta de 21 de ani.

Orice minor sub 18 ani care nu calatoreste in compania parintilor sai, trebuie sa prezinte, in momentul imbarcarii, o scrisoare notariala (in limba engleza) prin care parintii isi dau acordul cu privire la calatoria minorului si autorizeaza persoana care il insoteste pe minor sa semneze in cazul aplicarii tratamentului de urgenta recomandat de doctorul de la bordul vasului sau in cazul practicarii anumitor activitati sportive la bord; in plus, persoana respectiva trebuie sa aiba si cazier judiciar la iesirea din Romania.

Parintii sau tutorii legali care calatoresc cu un minor cu un nume diferit decat al acestora, sunt obligati sa prezinte un document oficial (certificat de nastere / de divort etc.), pentru a dovedi ca sunt parintii sau tutorii copiilor in cauza.

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 91 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 61 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

CONDITII DE ANULARE:

in cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza Agentiei penalizari dupa cum urmeaza:

a) 30 % din tarif daca renuntarea se face din momentul confirmarii pana cu 91 zile calendaristice inainte de data plecarii

b) 50 % din tarif daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 61 zile calendaristice inainte de data plecarii

d) 100 % din tarif daca renuntarea se face cu mai putin de 60 zile calendaristice inainte de plecare sau prin neprezentare

 

 

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei  (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia  nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

 - cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentul de calatorie, PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si si este de tip normal, nu temporar.

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>

 

 

 

MSC Meraviglia:

https://www.msccruises.ca/news/msc-meraviglia-arrives-in-new-york  

"Meraviglia" sau "Minunea" construit in 2017 si renovat intre timp, este considerat un vas de croaziera de 4* superior avand 19 punti si o capacitate de 5655 pasageri care se pot rasfata in cele 20 baruri, lounge-uri si restaurante, in zona fitness care are 570 m2 sau in cele 22 sali de tratamente SPA.

 

 

 

 

 

 

 

 

cabina interioara

cabina are in componenta 2 paturi twin ce se pot converti intr-un pat de tip King Royal si baie privata. Fiecare cabina este dotata cu televizor, aer conditionat cu termostat, telefon, uscator de par, minibar, seif.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cabina cu hublou

cabina are in componenta 2 paturi twin ce se pot converti intr-un pat de tip King Royal si baie privata. Fiecare cabina este dotata cu televizor, aer conditionat cu termostat, telefon, uscator de par, minibar, seif.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


cabina cu balcon cu vedere la ocean

cabina are in componenta geamuri mari si o usa care ofera accesul spre balcon. Aceasta are un dormitor principal cu doua paturi de o persoana ce se pot converti intr-un pat de tip King Royal, baie privata, precum si o zona de living dotata cu o canapea extensibila. Fiecare cabina este dotata cu televizor, aer conditionat cu termostat, telefon, uscator de par, minibar, seif.